RSS

Головна » 2013 » Травень » 28
30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек. Охтирська районна центральна бібліотека 30 вересня провела комплекс заходів. В програму заходів, зокрема, входили: Книжковий лабіринт «Світ книги неповторний та чудовий», де була представлена література різного жанру, для всіх вікових груп. Наприклад, «Світ детективу», «Хіт Казки», «Для справжніх парубків і стильних дівчат», «Пізнай світ, подорожуючи з книгою», «Такі різні книги». Учасники гуртка «Майстриня»: Лугіна В. М., Кристковська О. А., Ковтун О. Ф., Микитенко Л. І., Габчак Н. І., Батаніна Л. Г., Чубар Н. І. та вихованці гуртка народної творчості ОМЦДЮТ, а також користувачі бібліотеки Мирська О. Є., Кирієнко В., Кириченко С. взяли участь у виставці-хобі «Осінній настрій» та «Відлуння літа». В роботах досвідчених майстринь і юних умільців ми побачили красу і неповторність осені, веселкову красу літа.
В програму святкових заходів входило підведення підсумків конкурсу «Подаруймо дітям казку», який було оголошено 29.02.2012 року в газеті «Лідер», яка стала партнером в проведенні конкурсу. Сім конкурсантів з м. Охтирка і с. Мала Павлівка надіслали свої твори, які були опубліковані в газеті «Лідер». Всі учасники конкурсу отримали «Подяки» від Охтирської РЦБ і подарунки від газети «Лідер». Мащенко С. М. презентувала свою збірку казок та віршів «У світі казки». Світлана Миколаївна зачитала вірші і показала свої роботи, ілюстрації до книжечки, виконані в техніці  витиканка та ізонитка.
Всіх учасників конкурсу привітала народна майстриня, поетеса Батаніна Л. Г.
Категорія: Новивни | Переглядів: 623 | Додав: Бібліо | Дата: 28.05.2013 | Коментарі (0)

           «Вирушали в похід партизани». Під такою назвою 18 вересня 2012 працівники  районної центральної бібліотеки ,  для учнів міської  загальноосвітньої школи № 6  провели  літературно – документальну годину. Бібліотекарі   ознайомили  присутніх  з історією підпільно-партизанського руху України , згадали  партизанський рух на Сумщині, розповіли про одного  із перших організаторів партизанського руху в Україні С.А.Ковпака., про  підпільно – партизанські угрупування на Охтирщині. Діти з уважністю читали  спогади командира партизанського загону з с.Грунь  А.Пилипенка , які опубліковані у газеті  «Прапор перемоги» за 1965 р. та розповіді про партизан – охтирчан, які нині мешкають в Охтирці.
Під час заходу бібліотечні працівники читали вірші поета – земляка із Чернеччини , партизана , командира – підривника  П.Воронька. 
           Учні  мали змогу переглянути унікальні  фотографії минулих років, на яких зображені партизани – підпільники Охтирщини та книжкову виставку,  присвячену   темі заходу. ... Читати далі »
Категорія: Новивни | Переглядів: 553 | Додав: Бібліо | Дата: 28.05.2013 | Коментарі (0)

14 вересня 2012 року в районній центральній бібліотеці відбувся круглий стіл на тему: «Нові форми та методи просування читання до користувачів». Участь в ньому завдяки новим технологіям взяли російські колеги з Грайворонської центральної бібліотеки ім. Пушкіна (Бєлгородська обл..) та бібліотечні фахівці з Тульчинської районної центральної бібліотеки Вінницької області. Для обговорення були запропоновані слідуючі питання: Криза читання, як сучасна проблема світового рівня.  Читання, як загальнодержавний пріоритет. Нові форми і методи просування читання до користувача.
 Директор Грайворонської центральної бібліотеки Хмеленко С.А. розглянула просування книги та читання в новому ракурсі звичної діяльності. Особливу дискусію викликала нова форма роботи бібліотек- флеш-моб. Про досвід проведення таких заходів розповіла директор Тульчинської районної бібліотеки. Охтирські бібліотекарі говорили про свої нові напрацювання у сфері залучення користувачів до читання. Всім до вподоби припав проект «Подорож синьої валізки». Неабияку цікавість викликала і сама валізка. В ході розмови російські колеги висловили бажання обмінятися такими валізками між російською та українською бібліотеками, а тульчинці запропонували відеоспілкування своїх поетів, письменників з обдарованими людьми Охтирщи ... Читати далі »
Категорія: Новивни | Переглядів: 679 | Додав: Бібліо | Дата: 28.05.2013 | Коментарі (0)

Анонси
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Теги
День Європи Бородіно Охтирські гусари просування читання День бібліотек Книжковий лабіринт права правова освіта молоді козацтво козацький край Охтирщина ввв День визволення поетичний міст скайп спілкування Всеукраїнський диктант Голодомор борьба зі СНІДом СНІД Міжнародний день інвалідів Грунська спеціальна школа-інтернат Святий Миколай арт-зустріч з композитором Джерело життя Тобою музико живу! Різдво різдвяні зустрічі жертви нацизму круглий стіл Висоцький Дякуємо що живий Крути 95-ти річчя загибелі під Крутами Кобзар Шевченківські дні Я люблю тебе життя Бібліотека йде до людей Від центру до околиць Скайп-конференція з лікарем Туберкульоз Мирне небо Про футбол Футбол бібліотечна громада Історія Охтирщини Грунська сотня Гадяцького полку Олександр Сірий молоді бібліотекарі Буковель школа молодих бібліотекарів бібліотека Всеукраїнський Деь бібліотек Сучасна бібліотека белгород досвід російські колеги бібліотечні інновації Київ бібліотечні працівники спартакіада спорт Луганськ форум громада центр громади тиждень фінансової грамотності фінанси Всеукраїнський диктант єдності Міжнародний день толерантності Толерантність жертви голодомору Виставка Грунська спецыалызована школа День захисту людей з особливими пот ВІЛ/СНІД Платон Воронько день захисника Вітчизни фотовиставка Християнське мистецтво 200-річчя Т.Г. Шевченка Соборність День Соборності Інноваційні бібліотеки Бабин Яр Голокост Міжнародний день пам’яті жертв Голо Героїка трагедії Крут практика з вирощування городніх кул ієромонах Серафим (Панкратовим) і о про кохання про материнство про цінність життя Програма «Бібіліоміст» Афганістан День вшанування учасників бойових д Code Club UA Безкоштовний клуб кодування Міжнародний день рідної мови Рідна мова Сумщина
Друзі сайту
Пошук книг
Статистика
Форма входу