RSS

Головна » Архів матеріалів
        Футбол-улюблена гра багатьох хлопчаків, та і не тільки. В цьому переконалися бібліотекарі районної центральної бібліотеки, коли сьогодні завітали до Чупахівської школи з цілою футбольною програмою. Діти та вчителі схвально сприйняли  експрес – інформацію «Пілотний проект розвитку дитячо - юнацького футболу на Сумщині», яку презентувала Шелудько А.С., бібліотекар 1 категорії  відділу обслуговування районної центральної бібліотеки. Справжню насолоду діти отримали від розглядання футбольного м’яча з автографами знаменитих українських футболістів, який представив із  власної колекції Олександр Миколайович Скиба, який розповів ще й про історію виникнення футболу,  розвиток футболу в Україні  та Охтирщині . Одна справа грати в футбол, а інша ще й багато чого знати про нього. Знавців футболу  виявилося  багато, коли  діти  вправно   відповідали на питання відеовікторини. Футбольна мультколекція та  перегляд  книг,  представлених  на книжковій виставці «Футбол – улюблена гра мільйонів» не залишила нікого байдужим. Не обійшлося і без ігрової програми. На прохання ведучих  діти розділилися на дві  команди , вибрали капітанів  та визначилися з назвами команд. Як у  справжньому футболі було вітання команд  та  виконання різних завда ... Читати далі »
Категорія: Новивни | Переглядів: 539 | Додав: Бібліо | Дата: 11.06.2013 | Коментарі (0)

Голова Сумської  обласної державної  адміністрації Юрій Павлович Чмирь акцентував увагу на змістовному та інтелектуальному розвитку дітей під час відпочинку на канікулах, тому працівники районної центральної бібліотеки під час проведення заходів вміло поєднують ці компоненти.

4 червня в рамках циклу заходів з популяризації  читання серед дітей  «Літо у бібліотеці – пригоди щодня» охтирські бібліотекарі відвідали Височанський НВК з експрес-інформацією «Пілотний проект розвитку дитячо- юнацького футболу на Сумщині». Про історію виникнення футболу, його сьогодення розповів Скиба О.М., спортивний оглядач та керівник місцевого осередку «Просвіти». Не обійшлося і без майстер-класу. А кращого знавця футболу визначили у футбольній вікторині. Таку серйозну тему розбавили мультколекцією спортивних замальовок та переглядом літератури з даної теми, тож задоволені були всі: і хлопці, і дівчата. А на закінчення заходу, щоб літо залиши ... Читати далі »

Категорія: Новивни | Переглядів: 515 | Додав: Бібліо | Дата: 10.06.2013 | Коментарі (0)

Районною центральною бібліотекою у Сосонському НВК До ДНЯ захисту дітей проведено розважально-пізнавальну програму «Хай посмішка ніжить дитячі вуста». Програма складалася з історичного екскурсу «Світ відзначає Міжнародний день захисту дітей», коментованого огляду книжкової виставки «Україна вітає юних громадян», виставки-огляду періодичних видань «Дитинство у калейдоскопі яскравих сторінок»,  вікторини «Казкове дерево», ігрової програми та творчої майстерності «Малюємо літо» за участю самобутньої художниці Охтирщини Батаніної Людмили Георгіївни.

Категорія: Новивни | Переглядів: 617 | Додав: Бібліо | Дата: 30.05.2013 | Коментарі (0)

Охтирська районна центральна бібліотека спільно з Чупахівською ЗОШ 1-Ш ступенів нетрадиційно провела День Європи. Для школярів воно запам’ятається , мабуть, перш за все розфарбованими на щічках, долонях державними символами країн-членів Євросоюзу, адже черга бажаючих прилучитися до свята протягом всього заходу не зменшувалася та безліччю цікавих заходів. А свято розпочалося парадом європейських країн та урочистою лінійкою, яку відкрила під гімн Євросоюзу директор Чупахівської школи Макарова С.М. Протягом свята допомагали подорожувати країнами Євросоюзу казкові герої цих країн. Діти підготували цікаві , змістовні та оригінальні  презентації країн. Багато бажаючих відвідали Європалатку з книжковим переглядом та взяли додому книги, щоб ближче познайомитися з історією та культурою країн. Свою ерудицію учні могли перевірити також, відповівши на питання вікторини. На паркані європейських цінностей школярі на паперових долонях змогли залишити своє розуміння цінностей, які притаманні європейським країнам. Не обійшлося також без показу мод з підручних матеріалів, страв національної кухні та запальних танців. Все це проходило в невимушеній обстановці, адже діти могли розташуватись хто як хоче, на килимках на  тр ... Читати далі »

Категорія: Новивни | Переглядів: 490 | Додав: Бібліо | Дата: 30.05.2013 | Коментарі (0)

В районній центральній бібліотеці відкрита виставка дитячих малюнків, які взяли участь в конкурсі «Ми за мирне небо». В конкурсі прийняли участь 35 дітей з 12 сіл Охтирського району віком від 6 до 17 років. Запрошуємо всіх бажаючих.

Категорія: Новивни | Переглядів: 522 | Додав: Бібліо | Дата: 30.05.2013 | Коментарі (0)

25 березня у центральній районній бібліотеці відбувся інформаційно - профілактичний захід для населення району «Туберкульоз : шляхи збереження і запобігання» за участю лікаря – епідеміолога районної СЕС Галайби А.В. Антонина Василівна за допомогою скайп – спілкування з жителями с. Сонячне, активними користувачами місцевої бібліотеки, змогла  донести важливість проблеми, яка сьогодні гостро стоїть в суспільстві. Лікар розповідала про хворобу та  про її лікування, про симптоми зараження туберкульозом та шляхи запобігання. Потім Антоніна Василівна відповідала на численні запитання  від сонечнян.

Для користувачів в залі був розгорнутий перегляд літератури з даної тематики.

Категорія: Новивни | Переглядів: 434 | Додав: Бібліо | Дата: 30.05.2013 | Коментарі (0)

В рамках проекту  «Бібліоекспрес: від центру до околиць» відновилося бібліотечне обслуговування жителів с. Михайленкове та с. Сосонка. Перший і третій вівторок кожного місяця з 10.00 до 14.00 працівники відділу обслуговування Охтирської РЦБ  обслуговують мешканців села Михайленкове.  Другий і четвертий четвер кожного місяця з 10.00 до 14.00 обслуговуються жителі с. Сосонка.

 З нетерпінням чекають учні  Михайленківського НВК та Сосонського ДНЗ бібліотекарів з Охтирки, адже вони щоразу для них проводять цікаві заходи. Ось і цього разу Шелудько А.С., бібліотекар дитячо-юнацької кафедри для учнів Михайленківського НВК провела конкурсно-пізнавальну гру «Ці кумедні тварини».

Категорія: Новивни | Переглядів: 491 | Додав: Бібліо | Дата: 30.05.2013 | Коментарі (0)

01.03.2013 року , в перший день весни, члени гуртка «Джерело життя» зібралися на  незвичайне засідання : справжнє свято «Я люблю тебе життя», присвячене приходу весни та  прекрасному жіночому святу. Представники чоловічої статі гуртка  напередодні  потурбувалися про те, щоб свято  було чудовим. З вітальним словом на адресу жінкам виступив ветеран Великої Вітчизняної війни, художник Шаповал І.Г.В цей день звучали  вірші, присвячені весні та коханню, гумористичні твори, а ще чудові романси у виконані  молодого виконавця Обуховського Миколи. А ще були квіти, які дарували чоловіки жінкам. Потім за чашкою чаю співали пісень, згадували пережиті роки, спілкувалися.

 Для  кожного учасника гуртка  це засідання принесло натхнення і залишило теплі приємні спогади в душі.

 
... Читати далі »
Категорія: Новивни | Переглядів: 460 | Додав: Бібліо | Дата: 30.05.2013 | Коментарі (0)

В рамках святкування Шевченківських днів, з метою відтворення  цілісного образу Шевченка, викликати бажання якомого більше дізнатися про Кобзаря, виховати любов до рідної мови, поезії, для учнів 6-8 класів Бугруватської ЗОШ працівниками районної центральної бібліотеки проведено поетичний марафон: «Лунає слово Кобзареве».

          Під час заходу  учні мали змогу за допомогою розповіді бібліотекарів, відеофільму «Заповіт» та  слайд - вікторини згадати життєвий і творчий шлях Великого Кобзаря,  прослухати поезії Т.Г.Шевченка у виконанні видатних митців України, зокрема, у виконанні нашого славетного земляка Петра Білинника.  Учні  активно  прийняли участь у поетичному марафоні, читаючи улюблені поезії із творчого доробку Т.Г.Шевченка. А учениці 8 класу Друзь Юля та Зінькова Альбіна зачитали  власні поезії, в яких  звучали слова про Україну, українську мову, рідний край. 

  ... Читати далі »

Категорія: Новивни | Переглядів: 701 | Додав: Бібліо | Дата: 30.05.2013 | Коментарі (0)

          Відбулася нарада працівників сільських бібліотек-філій комунального закладу «Охтирська районна централізована бібліотечна система», в ході якої було розглянуті питання надання додаткових платних послуг користувачам бібліотек, організації клубів за інтересами в 2013 році . Також  бібліотекарі ознайомилися з наказом Міністерства  надзвичайних ситуацій України від 12.12.2012 року №1398 «Про затвердження Правил охорони праці для працівників  бібліотек». Методичною службою підготовлені методичні поради «Сузір’я вічного й святого-дитяча книга на землі» до проведення Всеукраїнського тижня дитячого читання.
Категорія: Новивни | Переглядів: 411 | Додав: Бібліо | Дата: 30.05.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »
Анонси
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Теги
День Європи Бородіно Охтирські гусари просування читання День бібліотек Книжковий лабіринт права правова освіта молоді козацтво козацький край Охтирщина ввв День визволення поетичний міст скайп спілкування Всеукраїнський диктант Голодомор борьба зі СНІДом СНІД Міжнародний день інвалідів Грунська спеціальна школа-інтернат Святий Миколай арт-зустріч з композитором Джерело життя Тобою музико живу! Різдво різдвяні зустрічі жертви нацизму круглий стіл Висоцький Дякуємо що живий Крути 95-ти річчя загибелі під Крутами Кобзар Шевченківські дні Я люблю тебе життя Бібліотека йде до людей Від центру до околиць Скайп-конференція з лікарем Туберкульоз Мирне небо Про футбол Футбол бібліотечна громада Історія Охтирщини Грунська сотня Гадяцького полку Олександр Сірий молоді бібліотекарі Буковель школа молодих бібліотекарів бібліотека Всеукраїнський Деь бібліотек Сучасна бібліотека белгород досвід російські колеги бібліотечні інновації Київ бібліотечні працівники спартакіада спорт Луганськ форум громада центр громади тиждень фінансової грамотності фінанси Всеукраїнський диктант єдності Міжнародний день толерантності Толерантність жертви голодомору Виставка Грунська спецыалызована школа День захисту людей з особливими пот ВІЛ/СНІД Платон Воронько день захисника Вітчизни фотовиставка Християнське мистецтво 200-річчя Т.Г. Шевченка Соборність День Соборності Інноваційні бібліотеки Бабин Яр Голокост Міжнародний день пам’яті жертв Голо Героїка трагедії Крут практика з вирощування городніх кул ієромонах Серафим (Панкратовим) і о про кохання про материнство про цінність життя Програма «Бібіліоміст» Афганістан День вшанування учасників бойових д Code Club UA Безкоштовний клуб кодування Міжнародний день рідної мови Рідна мова Сумщина
Друзі сайту
Пошук книг
Статистика
Форма входу