RSS

Головна » Архів матеріалів
       Охтирська районна центральна бібліотека створила  - сайт безкоштовної адресної допомоги людям, які потрапили в складну життєву ситуацію. Тут вони  діляться своїми життєвими проблемами, а  ті, хто має можливість пропонують свою   допомогу в скрутну хвилину своїм знайомим землякам або ж зовсім незнайомим людям . Всіх людей , які відвідують  «Територію добра» об'єднує небайдужість і співчуття . І хоч сайт відкрився нещодавно, але допомогу запропонувало вже багато людей, тому частину допомоги було передано адресатам в селище Чупахівка, яких запросили до місцевої бібліотеки. Крім працівників бібліотек до акції долучилась  депутат районної ради Мозгова А.О., яка поцікавилась іншими проблемами потребуючих та порадила куди звернутись для їх вирішення, а потім в селищній раді обговорили питання допомоги потребуючим з селищною головою та соціальним працівником. В акції прийняли участь ПП «Перезагрузка», ПП «Мета», звичайні мешканці міста, за що всім велика вдячність від дітей та їх батьків. Готується допомога адресатам з інших сіл, а сайт продовжує працювати, тому запрошуємо всіх до співпраці, особливо в різдвяні свята. Тільки разом можна зробити світ добрішим!

... Читати далі »
Категорія: Новивни | Переглядів: 492 | Додав: Бібліо | Дата: 23.12.2013 | Коментарі (0)

        В районній центральній бібліотеці відкрилася фотовиставка творів християнського мистецтва IV-XV століть «СВІТЛО ВІРИ ХРИСТОВОЇ. Єрусалим-Візантія-Русь », присвячена 1025-річчю Хрещення Русі. Автор фоторобіт - ієромонах Серафим (Панкратов).
        Як зазначив отець Серафим на відкритті виставки: «Ця виставка - спроба розповісти про Хрещення Русі у фотографіях, про те велике чудо і Таємницю, що здійснилися в Гробі Ісуса Христа, про Світло, яке сяє з цього Гробу крізь час епох, про тих, хто відкрився цьому Світлу, став причетний до Чуда та Таємниці.
        Це розповідь не пряма, а алегорична. Фотокамері неможливо заглянути в ту епоху, зафіксувати очікування і віру тих, хто увійшов тоді в освячені води Дніпра, побачити їх натхнення і світло на їхніх обличчях. Хіба що вона може показати те, як вони ці Світло, Чудо і Таємницю зображували - у камені, металі, фарбами. Тут і те, чому вони дивувалися у візантійців, і те, що створили вже самі, залишивши у спадок нам. І насіння, і плоди.
        Світло Христове, Спадкоємство Віри, Єдність Церкви. Дотик до таємниці вибору наших древніх предків і диво в тому, що все це ми можемо сьогодні побачити на 83 фотографіях, зроблених очевидцем».
        Виставка працюватиме до 20 січня 2014 року.
Категорія: Новивни | Переглядів: 435 | Додав: Бібліо | Дата: 16.12.2013 | Коментарі (0)

До Дня захисника Вітчизни працівники Охтирської районної центральної бібліотеки в рамках проекту «Бібліоекспрес: від центру до околиць» запропонували учням Михайленківського НВК захоплюючу гру - поле чудес «Вивчаємо історію українського ... Читати далі »

Категорія: Новивни | Переглядів: 512 | Додав: Бібліо | Дата: 04.12.2013 | Коментарі (0)

Першого грудня виповнилося  100 років  видатному поету, публіцисту, драматургу, партизану - воїну та громадському діячеві Платону Вороньку. Цього дня у світлиці  Охтирської районної центральної бібліотеки відбулося літературно – музичне свято «Поезія звучить, як музика всіма барвами життя…»

Ім’я  Платона Воронька, особливо дороге  для охтирчан, тому що це наш земляк, який  народився в селі Чернеччина. На віршах Воронька виросли та зростають цілі покоління українських читачів. Ці вірші настільки улюблені, що іноді здається, мовби вони існували вічно.

У заході взяли участь член Національної спілки письменників України Багата Н.П., поети Комісаров Г.Г.,Будянська ГА.,Краснокутський І.І., М.І. Глива,землячка з Чернеччини, музикант Антоніна Тесля, просвітяни, вчителі, учні гімназії, користувачі білотеки.

... Читати далі »
Категорія: Новивни | Переглядів: 545 | Додав: Бібліо | Дата: 02.12.2013 | Коментарі (0)

1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі Снідом. 28 листопада працівники  Охтирської районної центральної бібліотеки провели годину-резонанс «ВІЛ/СНІД: це і твоя проблема» для учнів Охтирського центру ПТО та молоді села Сонячне, які приєдналися до обговорення теми через відеозв’язок . На зустріч з молоддю запросили Мучник А.М. -  лікаря –педіатра, завідувачку кабінету  «Клініка дружня до молоді». Принципи роботи клініки, дружньої до молоді – це доступність, анонімність, конфіденційність, доброзичливий підхід з боку медиків до відвідувачів та безкоштовність. Пріоритети її діяльності:  активне інформування підлітків та молоді з питань репродуктивного здоров’я, про інфекції, що передаються статевим шляхом та ВІЛ /СНІДу.

             Можливо, знання про достовірні факти, отримані молоддю під час зустрічі , вплинуть на зниження ризику захворіти на ВІЛ/СНІД  та дозволять   не нехтувати найдоступнішими  засобами захисту та порадами кваліфікованих спеціалістів.

... Читати далі »
Категорія: Новивни | Переглядів: 489 | Додав: Бібліо | Дата: 01.12.2013 | Коментарі (0)

Охтирська районна центральна бібліотека запрошує відвідати виставку художніх виробів вихованців  Грунської спеціальної загальноосвітньої школи – інтернату  „Відкрий серце для добра”, яка приурочена до Дня захисту людей з особливими потребами. Щороку 3–ого грудня весь світ відзначає цей день.  Кажуть, що цивілізоване суспільство таке, для якого найбільшою цінністю є людина, а тому життя та щастя кожної  людини, а особливо   неповносправної дитини, є турботою для  всіх. І дуже добре, коли люди з добрими серцями об’єднуються і разом, підтримуючи один одного мудрістю та любов’ю,  долають усі перешкоди. Творчі роботи виконані в різних техніках:  ізонитка, квілінг,  картини з соломки, вишивка хрестом і гладдю, декупаж, аплікація, вироби з дерева.

... Читати далі »

Категорія: Новивни | Переглядів: 564 | Додав: Бібліо | Дата: 27.11.2013 | Коментарі (0)

         З метою вшанування пам′яті жертв Голодоморів Охтирською районною центральною бібілотекою для старшокласників ЗОШ №11 проведено годину  краєзнавста „Гіркої пам′яті ковток”. В ході заходу учні познайомилися зі свідками голодоморів Т.О.Конвісар та Л.М. Радько, які повідали про своє дитинство, затьмарене голодом.

         Про страшні події 1932 -1933 років, 1946 – 1947 років діти змогли узнати і з книг, які були представлені на перегляді.

Категорія: Новивни | Переглядів: 507 | Додав: Бібліо | Дата: 21.11.2013 | Коментарі (0)

   16 листопада весь світ відзначає Міжнародний день толерантності.
            Працівники Охтирської районної центральної  бібліотеки  провели цикл заходів, присвячених Міжнародному  дню толерантності. А саме - психологічний практикум «Толерантність – запорука миру», книжкові виставки, які були проведені для учнів 9-11 класів Височанської школи І-ІІІ ст. та для учнів Охтирського центру ПТО. Щоб розширити знання та уявлення учнів про толерантну поведінку, дітям було запропоновано вправи та творчі завдання. Учні залюбки брали участь у всіх завданнях. Заходи пройшли емоційно, рухливо, енергійно, оригінально, з творчим підходом.
Категорія: Новивни | Переглядів: 862 | Додав: Бібліо | Дата: 18.11.2013 | Коментарі (0)

Година громадянської гідності «Пишемо разом Всеукраїнський диктант єдності» пройшла в  районній центральній бібліотеці.

Багато користувачів бібліотеки, шанувальників українського слова  прийшли на  зазначену годину, щоб приєднатися до унікальної акції та взяти участь у написанні радіодиктанту, який транслювався  на Українському радіо під гаслом «Творити величне просто – разом! Твори хвилю єдності!» Присутні хотіли з’ясувати, наскільки добре знають рідну мову, а ще – продемонструвати солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці спілкувалися українською мовою і зберегли її для нащадків. Більшість учасників  була у вишиванках, емоційно ділилася  один з  одним  букетом сповнених  відчуттів.

           Перед початком  диктанту про історі ... Читати далі »

Категорія: Новивни | Переглядів: 822 | Додав: Бібліо | Дата: 12.11.2013 | Коментарі (0)

       В рамках Всеукраїнського тижня  фінансової грамотності  в районній центральній  бібліотеці для користувачів був  представлений перегляд літератури «Фінансова грамотність», проведено фінансовий всеобуч «Мільйон в корзині» за участю працівників «Приватбанку» Муромцевої Ю.І. та Анісімової І.В..Бібліотечних працівників району ознайомили з питаннями фінансової грамотності, основними принципами фінансового обліку, вихованням стійкої звички до заощаджень  представники «Приватбанку» Омельченко Л.С., Кучер В.В. та банку «Фінанси і кредит» Конвісар М.Г.
Категорія: Новивни | Переглядів: 530 | Додав: Бібліо | Дата: 12.11.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 8 9 »
Анонси
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Теги
День Європи Бородіно Охтирські гусари просування читання День бібліотек Книжковий лабіринт права правова освіта молоді козацтво козацький край Охтирщина ввв День визволення поетичний міст скайп спілкування Всеукраїнський диктант Голодомор борьба зі СНІДом СНІД Міжнародний день інвалідів Грунська спеціальна школа-інтернат Святий Миколай арт-зустріч з композитором Джерело життя Тобою музико живу! Різдво різдвяні зустрічі жертви нацизму круглий стіл Висоцький Дякуємо що живий Крути 95-ти річчя загибелі під Крутами Кобзар Шевченківські дні Я люблю тебе життя Бібліотека йде до людей Від центру до околиць Скайп-конференція з лікарем Туберкульоз Мирне небо Про футбол Футбол бібліотечна громада Історія Охтирщини Грунська сотня Гадяцького полку Олександр Сірий молоді бібліотекарі Буковель школа молодих бібліотекарів бібліотека Всеукраїнський Деь бібліотек Сучасна бібліотека белгород досвід російські колеги бібліотечні інновації Київ бібліотечні працівники спартакіада спорт Луганськ форум громада центр громади тиждень фінансової грамотності фінанси Всеукраїнський диктант єдності Міжнародний день толерантності Толерантність жертви голодомору Виставка Грунська спецыалызована школа День захисту людей з особливими пот ВІЛ/СНІД Платон Воронько день захисника Вітчизни фотовиставка Християнське мистецтво 200-річчя Т.Г. Шевченка Соборність День Соборності Інноваційні бібліотеки Бабин Яр Голокост Міжнародний день пам’яті жертв Голо Героїка трагедії Крут практика з вирощування городніх кул ієромонах Серафим (Панкратовим) і о про кохання про материнство про цінність життя Програма «Бібіліоміст» Афганістан День вшанування учасників бойових д Code Club UA Безкоштовний клуб кодування Міжнародний день рідної мови Рідна мова Сумщина
Друзі сайту
Пошук книг
Статистика
Форма входу