RSS

Головна » Архів матеріалів
            25 листопада в  рамках проекту «І осінь життя буває золотою» відбулося  чергове засідання гуртка «Джерело життя». Гурток об’єднав  тих, хто   не втратив  інтересу до життя, оптимізму, ентузіазму, гумору, нарешті. З кожним засіданням популярність його зростає, до гуртка приходять нові люди, які хочуть відпочити, зарядитися позитивною енергією та поділитися з оточуючими своїми прихованими талантами, уподобаннями. Засідання проходять у формі невимушеного спілкування , обговорення повсякденних життєвих тем, передачі набутого особистого досвіду, за участю гостей – фахівців, літераторів та митців краю. Ось і цього дня гуртківці з захопленням слухали лірику  майстрів слова – поетесу Сафонову Н.М., поета – пісняра Дудченка А.Г., поета, різбляра по дереву Краснокутського І.І.
Категорія: Новивни | Переглядів: 439 | Додав: Бібліо | Дата: 30.05.2013 | Коментарі (0)

Учні Охтирського ліцею №7 зібралися у районній центральній бібліотеці на усний журнал  «Свідки голодомору розповідають…», приурочений Дню пам’яті жертв Голодоморів 1932 – 1933 років.
Сторінки усного журналу складалися з  історичного  екскурсу «Правда про голодомор,  де  учням розповіли про причини та наслідки   голодомору, документального фільму « Жнива розпачу» та спогадів  свідка голоду  Тіни Олексіївни Конвісар 1928 року народження, історичної хроніки «Голодомор на Охтирщині», документально – ілюстрованої  книжкової  виставки : «Реквієм жертвам голодомору».
Категорія: Новивни | Переглядів: 497 | Додав: Бібліо | Дата: 30.05.2013 | Коментарі (0)

           11 листопада в рамках проекту «І осінь життя буває золотою» у районній центральній бібліотеці відбулося  засідання гуртка «Джерело життя». У затишній залі спілкувалися люди поважного віку, різносторонні за вподобаннями , життєвим досвідом. Вони  за чашкою чаю на час  забули  про свої проблеми, домашні клопоти і об’єдналися  задля дружної бесіди, під час якої ділилися своїми думками, згадували пережите, слухали цікаві інформації, вносили пропозиції  відносно  тем наступних засідань. Такі зустрічі ще раз доводять, щоб бути потрібними суспільству не так  вже й багато необхідно зусиль від всіх нас, від кого залежить добре ставлення та повага до старшого покоління.
Категорія: Новивни | Переглядів: 485 | Додав: Бібліо | Дата: 30.05.2013 | Коментарі (0)

З 1997 року в Україні 9 листопада, на честь українського літописця Нестора відзначають День української писемності і мови.
За багато років існування цього свята з'явилися і тривають певні традиції, серед яких  Всеукраїнський диктант національності єдності на Українському радіо.
Цього року у районній центральній бібліотеці для написання диктанту просвітяни, пенсіонери, діти війни та учні Охтирського професійного ліцею №7, щоб з'ясувати, наскільки добре знають рідну мову та продемонструвати солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово. Після написання диктанту більшість  відправила  листи до редакції радіокомпанії на перевірку.
Категорія: Новивни | Переглядів: 1331 | Додав: Бібліо | Дата: 30.05.2013 | Коментарі (0)

     У районній центральній  бібліотеці  у рамках проекту « І осінь  життя буває золотою» у приємній атмосфері  пройшов поетичний міст між  літературно – мистецьким об’єднанням  Охтирщини "Живе слово" та Тульчинським літературно - творчим  об’єднанням «Оберіг», що на Вінничині. Таке спілкування стало можливим завдяки сучасним технологіям і, зокрема, скайпу, який доступний нашим відвідувачам. У режимі онлайн  митці мали змогу знайомитися один з одним , спілкувалися між собою, читати власну поезію незважаючи на відстань, з користю та цікаво  провести свій вільний час.
Категорія: Новивни | Переглядів: 441 | Додав: Бібліо | Дата: 30.05.2013 | Коментарі (0)

З нагоди відзначення  68 - річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників та в рамках проекту « І ось життя буває золотою»  в Охтирській районній центральній бібліотеці була організована   зустріч учнів 6 класу загальноосвітньої школи №1  з ветераном Великої Вітчизняної війни, полковником у відставці  Кияшко Іваном Акимовичем, який поділився спогадами про роки своєї нелегкої юності, про життя в селі за окупаційного режиму, про  бойові дороги. Учні з великою радістю та хвилюванням чекали на цю зустріч і захоплено слухали розповіді про війну. 
Народився  Іван Якимович 1926 року у селі Мало - Павлівка.17 - річним юнаком Грунським райвійськкоматом призваний  в армію. Був курсантом  12 стрілецької бригади Південно - Уральського військового округу. З літа 1944 року відправили безпосе ... Читати далі »
Категорія: Новивни | Переглядів: 505 | Додав: Бібліо | Дата: 29.05.2013 | Коментарі (0)

            14 жовтня в Україні відзначається День українського козацтва. Саме тому, 9 жовтня 2012 року до цієї дати працівники  центральної районної бібліотеки для учнів 9 класу міської гімназії  провели історичну панораму «Козацька слава із століть повстала», в якій прийняв участь місцевий краєзнавець Мегера Євгеній Олексійович. У своєму виступі  бібліотекарі згадали звитяжну історію славного українського козацтва, а Євген Олексійович провів з учнями історико – краєзнавчу розвідку«Охтирщина – козацький край».В ході зах ... Читати далі »
Категорія: Новивни | Переглядів: 568 | Додав: Бібліо | Дата: 29.05.2013 | Коментарі (0)

            В рамках тижня правових знань, 10 жовтня  районною центральною бібліотекою разом зі службою у справах дітей РДА для учнів 11 класів міської гімназії  проведено інформаційну сесію «Правова освіта молоді», на якій начальник служби у справах дітей Зайцева Наталія Геннадіївна провела профілактичну бесіду з питань належної поведінки та порушень дисципліни. Особливу увагу вона   звернула на негативні наслідки вчинення протиправних та протизаконних діянь, а також розповіла дітям про шкідливий вплив на молодий організм   паління, вживання алкоголю та наркотиків.
Бібліотечні працівники організували  виставку та бібліографічний огляд правової літератури «На терезах закону та совісті», а також провели  бліц - опитування «Знаємо та реалізуємо свої права» та правознавчу вправу «Твоя відповідальність», в яких учні прийняли активну участь.
Категорія: Новивни | Переглядів: 478 | Додав: Бібліо | Дата: 29.05.2013 | Коментарі (0)

30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек. Охтирська районна центральна бібліотека 30 вересня провела комплекс заходів. В програму заходів, зокрема, входили: Книжковий лабіринт «Світ книги неповторний та чудовий», де була представлена література різного жанру, для всіх вікових груп. Наприклад, «Світ детективу», «Хіт Казки», «Для справжніх парубків і стильних дівчат», «Пізнай світ, подорожуючи з книгою», «Такі різні книги». Учасники гуртка «Майстриня»: Лугіна В. М., Кристковська О. А., Ковтун О. Ф., Микитенко Л. І., Габчак Н. І., Батаніна Л. Г., Чубар Н. І. та вихованці гуртка народної творчості ОМЦДЮТ, а також користувачі бібліотеки Мирська О. Є., Кирієнко В., Кириченко С. взяли участь у виставці-хобі «Осінній настрій» та «Відлуння літа». В роботах досвідчених майстринь і юних умільців ми побачили красу і неповторність осені, веселкову красу літа.
В програму святкових заходів входило підведення підсумків конкурсу «Подаруймо дітям казку», який було оголошено 29.02.2012 року в газеті «Лідер», яка стала партнером в проведенні конкурсу. Сім конкурсантів з м. Охтирка і с. Мала Павлівка надіслали свої твори, які були опубліковані в газеті «Лідер». Всі учасники конкурсу отримали «Подяки» від Охтирської РЦБ і подарунки від газети «Лідер». Мащенко С. М. презентувала свою збірку казок та віршів «У світі казки». Світлана Миколаївна зачитала вірші і показала свої роботи, ілюстрації до книжечки, виконані в техніці  витиканка та ізонитка.
Всіх учасників конкурсу привітала народна майстриня, поетеса Батаніна Л. Г.
Категорія: Новивни | Переглядів: 626 | Додав: Бібліо | Дата: 28.05.2013 | Коментарі (0)

           «Вирушали в похід партизани». Під такою назвою 18 вересня 2012 працівники  районної центральної бібліотеки ,  для учнів міської  загальноосвітньої школи № 6  провели  літературно – документальну годину. Бібліотекарі   ознайомили  присутніх  з історією підпільно-партизанського руху України , згадали  партизанський рух на Сумщині, розповіли про одного  із перших організаторів партизанського руху в Україні С.А.Ковпака., про  підпільно – партизанські угрупування на Охтирщині. Діти з уважністю читали  спогади командира партизанського загону з с.Грунь  А.Пилипенка , які опубліковані у газеті  «Прапор перемоги» за 1965 р. та розповіді про партизан – охтирчан, які нині мешкають в Охтирці.
Під час заходу бібліотечні працівники читали вірші поета – земляка із Чернеччини , партизана , командира – підривника  П.Воронька. 
           Учні  мали змогу переглянути унікальні  фотографії минулих років, на яких зображені партизани – підпільники Охтирщини та книжкову виставку,  присвячену   темі заходу. ... Читати далі »
Категорія: Новивни | Переглядів: 554 | Додав: Бібліо | Дата: 28.05.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 »
Анонси
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Теги
День Європи Бородіно Охтирські гусари просування читання День бібліотек Книжковий лабіринт права правова освіта молоді козацтво козацький край Охтирщина ввв День визволення поетичний міст скайп спілкування Всеукраїнський диктант Голодомор борьба зі СНІДом СНІД Міжнародний день інвалідів Грунська спеціальна школа-інтернат Святий Миколай арт-зустріч з композитором Джерело життя Тобою музико живу! Різдво різдвяні зустрічі жертви нацизму круглий стіл Висоцький Дякуємо що живий Крути 95-ти річчя загибелі під Крутами Кобзар Шевченківські дні Я люблю тебе життя Бібліотека йде до людей Від центру до околиць Скайп-конференція з лікарем Туберкульоз Мирне небо Про футбол Футбол бібліотечна громада Історія Охтирщини Грунська сотня Гадяцького полку Олександр Сірий молоді бібліотекарі Буковель школа молодих бібліотекарів бібліотека Всеукраїнський Деь бібліотек Сучасна бібліотека белгород досвід російські колеги бібліотечні інновації Київ бібліотечні працівники спартакіада спорт Луганськ форум громада центр громади тиждень фінансової грамотності фінанси Всеукраїнський диктант єдності Міжнародний день толерантності Толерантність жертви голодомору Виставка Грунська спецыалызована школа День захисту людей з особливими пот ВІЛ/СНІД Платон Воронько день захисника Вітчизни фотовиставка Християнське мистецтво 200-річчя Т.Г. Шевченка Соборність День Соборності Інноваційні бібліотеки Бабин Яр Голокост Міжнародний день пам’яті жертв Голо Героїка трагедії Крут практика з вирощування городніх кул ієромонах Серафим (Панкратовим) і о про кохання про материнство про цінність життя Програма «Бібіліоміст» Афганістан День вшанування учасників бойових д Code Club UA Безкоштовний клуб кодування Міжнародний день рідної мови Рідна мова Сумщина
Друзі сайту
Пошук книг
Статистика
Форма входу